Vacature

Senior Mechanical Design Engineer

De Senior Mechanical Design Engineer werkt, al dan niet samen met collega designers, aan de technische ontwikkeling en het ontwerp van hoogwaardige mechanische en mechatronische systemen voor verschillende modellen machines en producten. De Senior Mechanical Design Engineer zorgt daarnaast voor een optimale overdracht van het ontwerp naar de productie.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Inhoud van de functie

 • Het opstellen van ontwerpspecificaties.
 • Het ontwerpen, verbeteren en uitwerken van innovatieve product ideeën (3D-CAD werkzaamheden, prototypebouw en sourcen van (standaard) inkooponderdelen in samenwerking met de afdeling Inkoop).
 • Verantwoordelijk voor de detaillering en risicobeheersing van het ontwerp.
 • Het vervaardigen van produktietekeningen met stuklijsten, lastekeningen en samenstellingstekeningen, en de overdracht naar onze assemblagepartners.
 • Het verzorgen, testen en valideren van prototypen en 0-series.
 • Het bewaken van de projectplanning en –voortgang.
 • Het reviewen van ontwerpen op basis van kosten, risico, haal- en maakbaarheid.

Functie-eisen

 • HBO/WO denk- en werkniveau.
 • Werktuigbouwkundige of vergelijkbare achtergrond.
 • Aantoonbare ervaring in de fijn mechanica, machine- of apparatenbouw.
 • Gedegen kennis van elektrische aandrijvingen, sensoren,  materiaaleigenschappen en productietechnieken.
 • Ruime ervaring met Solidworks of vergelijkbare CAD programma’s.
 • Praktische ervaring met de vervaardiging van componenten en de assemblage van machines en apparaten is een pré.
 • Bereidheid om / in staat zijn om prototypes en 0-series te assembleren en valideren.
 • Bereidheid om incidenteel internationaal te reizen.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Minimaal zeven jaar ervaring in een soortgelijke functie.

Competenties

Voor deze interessante functie zijn wij op zoek naar een creatieve, pro-actieve, nauwkeurige, sterke teamspeler die zeer kwaliteitsgericht is. Een collega die zich kenmerkt door goede communicatieve en sociale eigenschappen en een zeer klantgerichte en flexibele instelling heeft. Je bent analytisch sterk en je bent in staat problemen op te lossen. En last but not least; een planmatige, orderlijke en gestructureerde werkwijze is essentieel voor het uitoefenen van deze interessante functie.

WERELDWIJD MARKTLEIDER

Het bedrijf

Global Factories is een internationaal opererende onderneming die unieke machines ontwikkelt voor de apothekers- en ziekenhuismarkt. Door innovatieve technologieën, specialistische kennis en een wereldwijd netwerk, is Global Factories in staat de distributie van medicijnen aan patiënten efficiënter, veiliger en betrouwbaarder te maken.

Global Factories heeft wereldwijd naam gemaakt met de Medicine Detection Machine, de eerste betrouwbare machine voor de verificatie van medicijnzakjes. Daarnaast heeft Global Factories de VandenBrink Blister Machine ontwikkeld. De eerste machine op de wereldmarkt die meerdere medicijnen, volgens recept, in blistercards verpakt en verifieert. Hierdoor wordt het innemen van medicatie voor de patiënt nog veiliger.

Ons hoofdkantoor ligt mooi gelegen aan de rand van het centrum van Den Haag tussen de ambassades en overige karakteristieke panden. Ook zitten wij op korte afstand van het strand, waar wij ook graag samenkomen voor meetings, gezellige etentjes, borrels en ons jaarlijkse familiefeest. Daarnaast hebben wij verschillende kantoren in o.a. Ho Chi Minh City (Vietnam), in Trittau (Duitsland) en Milaan (Italië).

INTERNATIONALE ONDERNEMING

Wat wij doen

Global Factories heeft wereldwijd naam gemaakt met de Medicine Detection Machine, de eerste betrouwbare machine voor de verificatie van medicijnzakjes. Daarnaast heeft Global Factories de VandenBrink Blistermachine ontwikkeld. De eerste, unieke machine op de wereldmarkt die meerdere medicijnen op recept verpakt en verifieert in blisterkaarten. Dit maakt het innemen van medicatie nog veiliger voor de patiënt.

DYNAMIEK, CREATIVITEIT EN FUN!

Wat wij bieden

Een zelfstandige functie binnen een dynamische en creatieve organisatie, met volop mogelijkheden tot ontwikkeling en eigen initiatief! Global Factories biedt een plezierige, informele werksfeer in een team van enthousiaste professionals.

Het bedrijf bevindt zich in een prachtig, statig pand in een leuke buurt vlakbij het centrum van Den Haag en heeft de beschikking over een eigen GF Health Club.
In het bedrijf heerst een plezierige werksfeer in een team van enthousiaste, betrokken professionals.
In het voorjaar organiseren wij een actief bedrijfsuitje, in de zomer een familie BBQ en aan het eind van het jaar de kerstborrel.
Wij sluiten elke week op vrijdag af met een borrel.

SOLLICITEER

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatiebrief en cv via het formulier.

"*" indicates required fields

Max. file size: 1 MB.
Max. file size: 1 MB.
Hidden