Vacature

Electrical Engineer

Als Electrical Engineer bij Global Factories heb je een prettig breed takenpakket. Een kleine greep uit de dagelijkse praktijk: Je tekent elektrische schema’s, bedenkt innovatieve bedradingsoplossingen, begeleidt CE compliance testen bij onze Notified Body, zoekt de juiste onderdelen voor specifieke toepassingen in onze machines. Daarnaast ben je essentieel onderdeel van onze multidisciplinaire projectteams die werken aan de ontwikkeling van nieuwe machines. Je bent dus afwisselend hands-on en theoretisch bezig.

De functie raakt een breed spectrum van disciplines. Denk hierbij aan vision, motion en meet- en regeltechniek. Met jouw kennis en kunde vorm je de infrastructuur die alle onderdelen van onze machines met elkaar laat communiceren.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Inhoud van de functie

 • Het bedenken en uitwerken van elektronica concepten voor nieuwe machines.
 • Tekenen van schema’s.
 • Metingen verrichten.
 • Proactief voorstellen doen voor verbeteringen op bestaande concepten.
 • Waar mogelijk verbeteringen doorvoeren op bestaande machines.
 • Onderdeel van het GF development team op E-gebied.
 • Vinden van geschikte vervangers voor onderdelen die niet meer leverbaar zijn.
 • Zorgdragen voor het CE traject vanaf ontwerp tot en met begeleiding van de CE testen.
 • Het verzorgen van (technische) documentatie zoals E-BOM’s, testplannen en inbouwinstructies.

Functie-eisen

 • HBO- of WO niveau door opleiding of ruime ervaring verkregen.
 • Gedegen kennis van elektronica, bedradingstechnieken, analoge en digitale techniek.
 • Ervaring met het tekenen van schema’s in een CAD omgeving (b.v. KiCAD).
 • Kennis van CE richtlijnen en ervaring met het begeleiden van CE testen.
 • Kennis van meet- en regeltechniek.
 • Kennis van machinebouw.
 • Kennis van vision toepassingen en PLC’s is een pré.
 • Goede beheersing van de Engelse taal. Nederlands is een grote pré.
 • Ervaring met 3D CAD programma’s (b.v. Solidworks) en/of PDM-systemen is een pré.

Competenties

Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar een gestructureerd en georganiseerd persoon met een goed analytisch vermogen. Je bent creatief en tegelijk factueel. Je weet op een prettige manier anderen te overtuigen maar luistert ook met even veel genoegen naar de argumenten van je teamgenoten.
Je bent in staat om de juiste weg te vinden tussen de specificaties, CE eisen, kostprijs en maakbaarheid. Herken je jezelf en ben je enthousiast, dan gaan we graag met je in gesprek!

WERELDWIJD MARKTLEIDER

Het bedrijf

Global Factories is een internationaal opererende onderneming die unieke machines ontwikkelt voor de apothekers- en ziekenhuismarkt. Door innovatieve technologieën, specialistische kennis en een wereldwijd netwerk, is Global Factories in staat de distributie van medicijnen aan patiënten efficiënter, veiliger en betrouwbaarder te maken.

Global Factories heeft wereldwijd naam gemaakt met de Medicine Detection Machine, de eerste betrouwbare machine voor de verificatie van medicijnzakjes. Daarnaast heeft Global Factories de VandenBrink Blister Machine ontwikkeld. De eerste machine op de wereldmarkt die meerdere medicijnen, volgens recept, in blistercards verpakt en verifieert. Hierdoor wordt het innemen van medicatie voor de patiënt nog veiliger.

Ons hoofdkantoor ligt mooi gelegen aan de rand van het centrum van Den Haag tussen de ambassades en overige karakteristieke panden. Ook zitten wij op korte afstand van het strand, waar wij ook graag samenkomen voor meetings, gezellige etentjes, borrels en ons jaarlijkse familiefeest. Daarnaast hebben wij verschillende kantoren in o.a. Ho Chi Minh City (Vietnam), in Trittau (Duitsland) en Milaan (Italië).

INTERNATIONALE ONDERNEMING

Wat wij doen

Global Factories heeft wereldwijd naam gemaakt met de Medicine Detection Machine, de eerste betrouwbare machine voor de verificatie van medicijnzakjes. Daarnaast heeft Global Factories de VandenBrink Blistermachine ontwikkeld. De eerste, unieke machine op de wereldmarkt die meerdere medicijnen op recept verpakt en verifieert in blisterkaarten. Dit maakt het innemen van medicatie nog veiliger voor de patiënt.

DYNAMIEK, CREATIVITEIT EN FUN!

Wat wij bieden

Een zelfstandige functie binnen een dynamische en creatieve organisatie, met volop mogelijkheden tot ontwikkeling en eigen initiatief! Global Factories biedt een plezierige, informele werksfeer in een team van enthousiaste professionals.

Het bedrijf bevindt zich in een prachtig, statig pand in een leuke buurt vlakbij het centrum van Den Haag en heeft de beschikking over een eigen GF Health Club.
In het bedrijf heerst een plezierige werksfeer in een team van enthousiaste, betrokken professionals.
In het voorjaar organiseren wij een actief bedrijfsuitje, in de zomer een familie BBQ en aan het eind van het jaar de kerstborrel.
Wij sluiten elke week op vrijdag af met een borrel.

SOLLICITEER

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatiebrief en cv via het formulier.

"*" indicates required fields

Max. file size: 1 MB.
Max. file size: 1 MB.
Hidden